دانشگاههای ایران در خارج از کشور صاحب شعبه می شوند
طرح راه اندازی شعب دانشگاه های ایران در خارج از کشور به تصویب رسید و اجرایی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون پژوهشی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری امروز در همایش آینده پژوهی که در سالن شهدای گمنام دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد گفت : در قانون برنامه پنجم راه اندازی دانشگاه های مشترک، دوره های آموزشی مشترک و تاسیس شعب دانشگاه ها در خارج از کشور مورد تاکید قرار دارد که طرح راه اندازی شعب دانشگاه های ایران در خارج از کشور به تصویب رسیده است و اجرایی می شود.
مجتبی شریعتی نیاسر افزود : بر اساس برنامه ششم توسعه ، دانشگاه های کشور به چهار دسته فراملی ، منطقه ای ، ملی و محلی تقسیم شده اند که دسته نخست باید در زمینه بین المللی شدن پیشرو باشند.
وی درخصوص رویکرد وزارت علوم برای توسعه تعاملات فراملی گفت : حمایت از دانشگاه های پیشتاز در گسترش مرزهای دانش و فناوری ، کسب مرجعیت علمی در منطقه و جهان و تبدیل شدن به الگوی کیفی برای موسسات آموزش عالی کشور در وزارت علوم پیگیری می شود و اکنون بسیاری از دانشگاه های ایران جزو 500 دانشگاه برتر جهان هستند.
شریعتی نیاسر افزود : دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین مولود انقلاب است و در خط مقدم بین المللی شدن و عملکرد بین المللی قرار دارد که با توجه به نامگذاری آن به نام بنیانگذار انقلاب باید به آرمان های امام راحل در آن پرداخته شود.
سرپرست کمیسیون ملی یونسکو در ایران هم در این همایش با اشاره به نقاط ضعف و کمبودها در حوزه بینالمللی دانشگاه های کشور گفت : با وجود داشتن قوانین متعددی که از زمان برنامه جامع تا تأسیس وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری بوده است، متاسفانه نتوانسته ایم در حوزه بین الملی شدن دانشگاه ها موفق باشیم.
سعدالله نصیری نقش دانشگاه ها را در بینالمللی شدن مهم ارزیابی کرد و افزود : مراکز آموزشی عالی برای تحقق این مسئله باید مهارت های لازم را بین دانشجویان ایجاد کنند تا دانش و علم از مرزهای جغرافیایی بالاتر رفته و در سطح ملی و بینالمللی مطرح شود.
سرپرست کمیسیون یونسکو در ایران نگاه یونسکو به آموزش عالی را به عنوان یک کالای عمومی برای تفکر نقادانه و حقوق شهروندان دانست و گفت : امروز در دنیا دانشگاه هایی مورد توجه قرارمی گیرند که توانسته باشند سهم بسزایی در حل مشکلات و رفا اجتماعی داشته باشند.