رئیس کل گمرک:
رقم واقعی قاچاق؛ 6 و نیم میلیارد دلار+فیلم
رئیس کل گمرک ایران گفت: ارزش واقعی قاچاق کالا به کشور 6 و نیم میلیارد دلار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مسعود کرباسیان در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه حاضرم این ادعا را اثبات کنم افزود: رقم واقعی قاچاق کالا آن میزانی نیست که در رسانه ها و از سوی برخی ها اعلام می شود.
مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران نیز در تأیید سخنان رئیس کل گمرک گفت: اگر ارزش قاچاق کالا را آن طور که گفته می شود 20 میلیارد دلار فرض کنیم به این معنی است که روزانه باید هزار و 300 کامیون قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور شود که این منطقی و پذیرفتنی نیست.
*کشف بیش از 300 تن پیش ساز مواد مخدر
رئیس کل گمرک گفت: پارسال بیش از 300 تن پیش ساز مواد مخدر در گمرکات کشور کشف شده است.
مسعود کرباسیان در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: بیش از 100 تن از کشفیات در مواردی بود که بشکه های حاوی پیش سازهای مواد مخدر، در کانتینرهای حاوی قراضه آهن و پشت قراضه ها جاسازی شده بود.
وی اضافه کرد: در مواردی کالاهایی که از طریق اسکله های غیرمجاز به کشور راه پیدا می کند از طریق کامیون های شرکت های حمل و نقل و با جاسازی در کف کامیون وارد تهران می شود در حالی که شرکت های حمل و نقل از ماهیت وجود چنین محموله هایی بی خبرند و این امر از تخلف برخی رانندگان ناشی می شود.
کرباسیان گفت: کامیونی در گمرک شناسایی شد که کف آن هیروئین جاسازی شده بود.
وی افزود: برای جلوگیری از ورود داروهای تقلبی به جای داروهای برند، با کمک سازمان جهانی گمرک، سامانه نوین IMP را به کارگیری کردیم تا داروهای تقلبی وارد کشور نشود.
*انتقاد رئیس کل گمرک از تعدد قوانین و سازمان های مجوز دهنده
رئیس کل گمرک ایران از تعدد قوانین و سازمان های مجوزه دهند در موضوع گمرک انتقاد کرد.
مسعود کرباسیان گفت: سازمان گمرک با قدمتی 120 ساله یکی از قدیمیترین سازمانهای کشور است که با 45 قانون مختلف اداره میشود، با 15 کنوانسیون طرف است، 22 سازمان مجوز دهنده دارد و در آن 33 نوع عوارض و 35 نوع معافیت اعمال می شود.
رئیس کل گمرک ایران ظرفیت صادرات کشور را هزار و 900 نوع کالای صادراتی برشمرد که میتواند به 4000 نوع کالا افزایش یابد ضمن اینکه 40 میلیارد دلار کالای صادراتی غیرنفتی ما می تواند به 100 میلیارد لار افزایش یابد ، 12 میلیون تن کالای ترانزیتی به 15 میلیون تن برسد و سقف ده درصدی لجستیک بندری منطقه با توجه به ظرفیت موجود میتواند به 40 درصد افزایش یابد.
وی اضافه کرد : بانک مرکزی روند ترخیص گمرک را 33 روز اعلام کرده بود در صورتی که با توجه به مراحل پیشین 26 روز به طور منطقی معطلی کالا را داشتیم.
رئیس کل گمرک ایران گفت: پیش از این حدود ده روز پس از ورود کالا از واردات مطلع می شدیم اما با قوانین در نظر گرفته شده امروز حداقل 4تا 8 روز قبل از ورود کالا متوجه می شویم. کرباسیان از راه اندازی سامانه جامع و به روز رسانی ضوابط خبر داد و گفت: دیگر ضرورتی برای مراجعه به گمرک وجود ندارد و با راهاندازی سامانه الکترونیک و ادغام کارها زمان ترخیص کالا از 26 روز به میانگین 3 روز کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: در سامانه الکترونیک فرد متقاضی ترخیص کالا با کارشناس مربوط فقط از طریق فضا مجازی مذاکره میکند و اسناد و پروندههای کاغذی هم جای خود را به شناسه گمرک و پروندههای الکترونیک داده است.