نشست خبری مشترک ظریف و بیشاپ در کانبرا
ظریف: نباید از حقوق بشر به عنوان ابزار فشار استفاده کرد
ظریف: باید رویکرد جدی تری به حقوق بشر اتخاذ شود و از حقوق بشر همچون ابزار فشار استفاده نشود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از پرس تی وی، در ابتدای نشست خبری، وزیر امور خارجه استرالیا با خوشامدگویی به همتای ایرانی خود، محمد جواد ظریف برای سفر به کانبرا گفت، این نخستین سفر وزیر امور خارجه ایران به استرالیا از سال 2002 تاکنون است و کانبرا این موضوع را به فال نیک می گیرد.
بیشاپ با اشاره به سفر منطقه ای ظریف گفت: دکتر ظریف پس از دیدار از کشورهای تایلند، اندونزی، سنگاپور، برونئی و نیوزیلند اکنون در استرالیا به سر می برد. ایرانی ها چند روز آینده سال نو را جشن می گیرند و زمان جشن گرفتن زندگی دوباره، یکدلی و امید است. امیدوارم همزمان شدن این دیدار با آغاز سال نو نشانگر فصل تازه ای از روابط بین ایران و استرالیا و نیز تعامل ایران با جامعه بین المللی باشد. من برگزاری انتخابات پارلمانی اخیر را به دکتر ظریف تبریک گفتم.
وی افزود: تعهد ایشان را به گفتگوهای مشترک با کشورهای عضو گروه 1+5 که به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و در رابطه با برنامه هسته ای ایران ختم شد تبریک گفتم. گفتگوهای گسترده ای بین دو طرف برگزار شد و دکتر ظریف همچنین با وزرای تجارت، مهاجرت، آموزش بین الملل و گردشگری و نیز با نخست وزیر ما دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه استرالیا با اشاره به گفتگوهای دوجانبه با ظریف تصریح کرد: در این گفتگوها بیشتر درباره گسترش روابط تجاری و سرمایه گذاری بحث کردیم که بر اساس توافق به دست آمده با کشورهای عضو گروه 1+5 و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد. بر همین اساس برخی تحریم های ضد ایرانی برداشته شده و استرالیا نیز بر اساس تعهداتی که در سازمان ملل دارد، تحریم های ایران را لغو کرده است. امید است که این رویداد موجب رونق گرفتن تبادل تجاری دو طرف شود همان گونه که تجار و بازرگانان زیادی از استرالیا و از سراسر دنیا برای ورود به بازار ایران و سرمایه گذاری در این کشور اعلام آمادگی کرده اند.
بیشاپ به گفتگوهای دو طرف بر سر مسائل مشترک از جمله جنگ ضد تروریسم اشاره کرد و گفت: شکست داعش در کشورهای سوریه و عراق از جمله مسائلی است که منافع استرالیا در آن قرار گرفته است و در گفتگویی کوتاه که با آقای ظریف در این رابطه داشتیم نگرانی های استرالیا را مطرح کردیم. در این گفتگوها آزمایش های موشکی اخیر در ایران، مسائل مربوط به حقوق بشر و روابط این کشور را با دیگر کشورهای منطقه از جمله اسرائیل، عربستان سعودی و یمن بررسی کردیم. در مجموع برآیند گفتگوهای ما مثبت بود. درباره مسائلی که نگرانی استرالیا را در پی داشته از جمله قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی به کشورمان بحث و تبادل نظر کردیم.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز در این نشست با تشکر از مهمان نوازی طرف استرالیایی، از خانم بیشاپ به علت برنامه ریزی خوب قدردانی کرد و گفت: گفتگوهای خوبی درباره روابط دوجانبه داشتیم.
محمد جواد ظریف در این نشست با تشکر ویژه از دولت استرالیا به دلیل تصویب قوانین لازم در خصوص از سر گیری همکاری اقتصادی با ایران پس از امضای برجام تصریح کرد: مسیر همکاری تجاری و اقتصادی بین دو کشور اکنون گشوده و هموار شده است و امیدواریم این رویداد به نفع مردم هر دو کشور باشد.
ظریف افزود: ایران و استرالیا در حوزه های مختلفی، روابط دیرینه تاریخی دارند و می توانند حوزه های تازه ای را نیز بیافزایند. در حوزه های علمی و فن آوری، سرمایه گذاری مشترک و دیگر زمینه ها، فرصتی خوب برای همکاری ایجاد شده است.
وزیر امور خارجه ایران با اشاره به گفتگوهای خوبی که با همتای استرالیایی درباره مسائل منطقه داشت، گفت: بر این باوریم که داعش دشمن مشترک ماست و هیچ کس نمی تواند به داعش همچون اهرمی احتمالی بنگرد، لذا باید همکاری کنیم تا با داعش و افراطی گری بجنگیم. تروریست ها جنایت های بی شماری را در دنیا مرتکب شده اند از سیدنی گرفته تا سن برناردینو موارد زیادی از افراطی گری خشونت آمیز را می توان مشاهده کرد که نه تنها منطقه را تهدید می کند بلکه برای کل جامعه بین المللی خطرناک است. به همین منظور بود که رئیس جمهور روحانی 2 سال و نیم پیش ایده مقابله با افراط گری و خشونت را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد و امیدوارم ایران و استرالیا بتوانند در این زمینه همکاری خوبی داشته باشند.
ظریف با اشاره به گفتگوهایش با طرف استرالیایی درباره حقوق بشر گفت: باید رویکرد جدی تری به حقوق بشر اتخاذ شود و از حقوق بشر همچون ابزار فشار استفاده نشود. ایران تنها کشور در منطقه است که در آن انتخابات برگزار می شود و مردم می توانند خشم خود را به جای خشونت و درگیری پای صندوق های رای بروز دهند. امیدواریم بهبود حقوق بشر که از قضا به نفع ملت ایران و دیگر کشورهاست به صورت بی طرفانه و جدا از مسائل سیاسی پیگیری و دنبال شود.
وی با اشاره به آزمایش های موشکی ایران گفت: درباره به اصطلاح موضوع موشکی نیز گفتگو و تاکید کردیم ایران هرگز از این موشک ها به جز برای دفاع از خود استفاده نخواهد کرد و ما آنانی را که برنامه موشکی کشورمان را به چالش می کشند، دعوت می کنیم که همین سخنان را تنها بر زبان آورند و بگویند که به دیگر کشورها حمله نخواهند کرد و بگویند که سیاست خارجی را با زور نمی توان به پیش برد و همان گونه که در منشور سازمان ملل آمده است از زور به جز برای دفاع از خود نمی توان بهره گرفت. ایران نیز تاکید می کند تنها در شرایطی که هدف حمله قرار گیرد، به دفاع از خود خواهد پرداخت.
محمدجواد ظریف سپس با اشاره به بودجه دفاعی ایران و کشورهای منطقه گفت: بودجه دفاعی ایران بسیار کمتر از دیگر کشورهای منطقه است و این یکی از عناصری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
ظریف افزود: همچنین باید با آنانی مقابله کنیم که قصد دارند از آرمان ها و آرزوهای افراد برای سرمایه گذاری و داد و ستد سوء استفاده کنند؛ از جمله قاچاقیان انسان، قاچاقچیان مواد مخدر. باید با جرائم سازمان دهی شده مقابله کنیم.
وی به گفتگوهای خود با مقام های استرالیا اشاره کرد و گفت: گفتگوهای بسیار سازنده ای درباره همه موضوع های مورد بحث داشتیم. مسیر همکاری و تبادل بین مردم دو کشور هموار است و امیدواریم رفت و آمد بین پارلمان ها و مردم دو کشور در آینده شدت گیرد.